Noctiferia

Pošlji povpraševanje
Naziv:
Noctiferia

Opis:
Noctiferija je brez dvoma eden izmed uspešnejših slovenskih metal bandov. Vse se je začelo s prvim albumom po imenu Krst pri Savici, z njim so se zasidrali globoko v slovensko metal sceno. Do danes so uspešno jadrali v različnih zvrsteh težkometalne glasbe. Po prvem albumu, ki je vseboval elemente folk/pagan glasbe so se podali v death metal vode, rezultat tega pa je mojstrovina po imenu Per Aspera. Njihov videospot za glasbo Fond Of Lies je bil kar osem zaporednih tednov na prvem mestu takrat priljubljene glasbene oddaje Vdeospotnice.

Tako se je začelo, band pa si je s kvalitetnim materialom ustvaril dobro ime v Sloveniji in tujini, začele so se turneje po tujini, kjer so ob boku stali znanim skupinam kot so Malevolent Creation, Aborted in drugim. Že z naslednjim albumom po imenu Slovenska Morbida, pri katerem so sodelovali z znanim producentom Petrom Tägtgrenom so spremenili svoj glasbeni stil. Premik v industrialne vode se jih drži še danes, s tem albumom so opravili kar nekaj turnej, med drugimi tudi s skupino Samael, ki predstavlja enega izmed močnejših vplivov na njihovo glasbo.

Sledil je album Death Culture, ki je bil prav tako uspešen, skupina pa ne sloni na lovorikah saj vedno stremijo k napredku. Trenutno se ukvarjajo s predstavitvijo njihovega najnovejšega albuma po imenu Pax. Oglejte si katerega izmed njihovih izdelkov, če vas navdušuje taka zvrst glasbe, za dogovore o nastopih pa jih kontaktirajte.

Trenutna zasedba:

Gianni Poposki- vokal
Igor Nardin- kitara
Uros Lipovec- bas kitara
Mathias Gergeta- bobni
Roman Files- kitara
Damjan Tomoski - klaviature

Slike ponudnika:
Pošlji povpraševanje

Informacije

Spletna stran
Kontakt
noctiferia.mail@gmail.com
Družabna omrežja

Videoposnetki ponudnika:

Komentarji