V okovih

Kategorije: Glasba, Rock skupine,
Pošlji povpraševanje
Naziv:
V okovih

Opis:

Skupina V OKOVIH je pričela delovati pred dvema desetletjima. Njena prva in prvotna člana, Karno Bozi - Bozo (kitara) in Dejan Novak - Dedo (bobni), sta jo ustanovila septembra 1989 v Mariboru. Junija 1990 je bend kot duet prvič udarno nastopil na ˝open air˝Trate 90´. V začetku leta 1991 se je dvojici pridružil Branko Kamenik - Ante (bas), po nekaj mesecih pa še Matjaž Tomažič - Tomo (vokal). Oktobra 1991 so se v novi postavi predstavili v mariborskem MKC-ju. Malo zatem so izdali prvo demo kaseto.
Poleti 1992 Karno Bozi zapusti bend. Po njegovem odhodu v bendu igrajo različni kitaristi takratne mariborske scene (Robi Klemenzberger - Roba, Mladen Buletinac - Bula, Milan Fras).
Leta 1993 se na festivalu Trate bendu pridruži takrat še neuveljavljen mlad kitarist Borna Šmid - Boca. V tej zasedbi bend koncertira tako doma kot v tujini. Aprila 1994 v klubu MKNŽ Ilirska Bistrica z Bojanom Babičem - Babom posnamejo 15 komadov. Bend tako v letu 1995 v samozaložbi Vebo izda svoj prvi CD album z naslovom ˝Hard sunshine core˝. Istega leta bend na mariborskem radiu študent (MARŠ) prejme Maršev gojzar kot najboljša skupina. V OKOVIH koncertira in sodeluje doma in tujino na različnih projektih in kompilacijskih ploščah vse do leta 1996, ko bend v tedanji zasedbi razpade. Leta 1997 se borna Šmid, Dejan Novak in Karno Bozi v vlogi basista združijo v trijo z imenom KREMIRANI ČASI, ki začne koncertirati in tudi posname demo. Trio deluje vse so 1998, ko se njegovi člani razidejo. Istega leta Borna Šmid in Matjaž Tomažič z basistom Silvom Zemljičem - Sissy Pope ( Muškat Hamburg) in Alenom Šmidom (Blutwurst) na bobnih ustanovijo bend MALO BO. Tako se zgodba, povezana s skupino V OKOVIH, nadaljuje vse do leta 2001, ko MALO BO preneha delovati.

Iz nostalgije in v želji po ponovnem delovanju benda V OKOVIH se leta 2009/10 ponovno formira skupina v sedanji zasedbi: Karlo Drolc (vokal), Borna Šmid (kitara), Gregor Barovič (bass) in Alen Šmid (bobni).

Pošlji povpraševanje

Informacije

Naslov
Maribor
Družabna omrežja

Komentarji